Followers

Friday, 18 November 2011

kem kokurikulum SK Sg. Selisik Kula Kubu Bharu Selangor.....


assalamualaikum wbt.....

Sebenranya cerite ni tentang peristiwa bln 10 yg lalu, tapi ak rase msih sempat untuk becerite di sni…pada 21-22 0ktober yg lps ak telah menyertai kem kokurikulum SK Sungai Selisik di Kuala Kubu Bharu Selangor. Dalam program ini ak merupakan seorang fasilitator. Program ni pun ak dpt tau last minute..ak g pun dlm keadaan blur je…yg lain smua senior…ak sorg je sem1…..

So tibe di sklh 2 dlm kul 3 lbh g2….mle2 terkjut gak tgk sbb sklh 2 kecik je…rupe2 nye kwsn kg…agak kekok jge pada mulenye….aktiviti yg pertama adlah ice brekking…conok la jgk sbb adik2 ni happening sgt…ak pun da mle dpt besekn dri…


So program utk mlm tu adalah mlm kebudayaan n burung hantu…bez sgt mlmtu…mmg hebat gile lah persembahan adik2 tu mlm 2…mmg di luar jangkaan kami….yg paling bez adlh ‘fashion show’….mmg nak pecah perut para fasi ketawa….


Xlme lps 2 buat persiapan utk burung hantu….mcm2 kerenah adik2 ni….tapi akhirnya hamper smua sertai….mmg fasi kcau sakan lah adik2 tu…smpaikan guru besar sekolah tu pun join skali…mmg terbaik la ckg2 SK sg Selisik…mmg bgi kerjsme yg terbaik pada kmi….ade yg menangis,ade yg kne mrh n mcm2 lah lgi berlaku mlm 2…permainan berakhir dlm kul 3 g2….adik2 ni tidur dlm dwn sbb ptg tu hjan lebat…ak pun folo tidur situ sbb nak jge adik2 tu…tp ak pn x tdur sgt…

Lps 2 4.30 pg da bgn…mndi2 n bersiap utk solat subuh….semua bukan main mengantuk lagi pg tu…Alhamdulillah sempat lah bg tazkirah sket kat adik2 tu smpaikan dyorg pggl ak ustaz….huhuhu...



Aktiviti diteruskan dgn senaman pagi n pertndgn kawad…smua memberikan komitmen yg baik sgt dlm pertndgn tersebut….seterusnya adlh aktiviti yg mmg di nnti2 iaitu masakan rimba…group yg ak jge smua nye lelaki tapi hebat jugak adik2 tu memasak….wlau pun group kami x menang tapi sedap jugak adik2 tu msk…

Pertndgn yg terakhir ialah explorace….bukan main bersmgt lagi adik2 ni…mmg hebat btul…ade yg kne denda nmc2 lagi…memang terhibur la handel adik2 ni sbb macam2 kerenah mereka ni…


Mase 2 hari ni berlalu sekejap je….dah di penghujungnye….memang terasa sedih untuk berpisah sebab rase mesra sgt dgn adik2 ni….mase majlis penutup tu mmg bergmbr skan lah terutama dgn adik2 dari group ak….yg paling ak rapat dgn ammar lah…mse mlm burung hantu pun mmg aku kacau sakan ammar n the group…huhuhu….thanz a lot dik…korg mmg terbaik lah…mse mjlis penutup pun guru besar puji students UPSi yg sertai program ni…bangga ase….hu3



Memang berlainan sgt handle program sklh rndh n mngh…mse nil ah first time ak hndle program sklh rndh n komitmen mereke mmg terbaik lah…hrap2 lps ni dpt lah wat program lai kat sekolah ni…smoge segala kngn yg tercipta kekal wat slamenye….thanz to all fasi trutame kak limah,kak nina n kak sina yg baik sgt dgn sy….x lpe jgk abg faizal iaitu pngrh program,kak tikah yg ajak sy join program ni n all fasi…mmg best sgt…to all fasi,guru n adik2 sk sg selisik, korg mmg TERBAIK lah….smoge ukhwah yg terjalin kekal wat slamenye…


wassalam......

1 comment:

  1. Terbaikkkkkkkkkkkkk~

    lepas ni jadilah fasi yang baik.
    kami dah x de peluang dah. :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...