Followers

Friday, 20 September 2013

perlukah aku menangis....

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera...

hari ini tergerak hati zaff untuk menulis di sini...tak tahu kenapa zaff terasa sangat lemah tapi zaff cuba untuk terus bertahan sehingga kan otak ini seolah-olah berhenti memikirkan perkara-perkara lain selain daripada nasib adik-adik junior kolej za'ba....zaff bukan seorang yang sangat kuat tetapi secara tiba-tiba semangat dan kekuatan itu hadir dengan sendirinya...

~group zaff...~

sangat berat untuk melepaskan adik-adik junior kolej za'ba untuk berpindah ke kolej lain tetapi kami terpaksa...walaupun zaff sering menjadi pembakar semangat dengan melemparkan kata-kata motivasi kepada adik-adik semasa perjumpaan, tetapi hati ini terlalu rapuh dan menangis....walaupun senyuman ini sentiasa menemani adik-adik tatkala perjumpaa, tetapi zaff rasa seperti zaff kehilangan sesuatu yang sangat besar..tambahan pula melihat ukhwah yang sangat indah di antara kalian membuatkan abg tersentuh... walaupun baru seketika kita semua bersua tetapi ikatan yang terbina sangat luar biasa.....

zaff cuba untuk melepaskan semua perasaan hiba,  tetapi diri ini tidak mampu lagi untuk menangis...ketika memperjuangkan hak adik-adik untuk stay di kolej za'ba, zaff ibarat mempunyai semangat yang baru tambahan pula para MMKZ sentiasa bersatu demi mempertahankan amanah yang kami pegang selama ini...tetapi kami terpaksa gugurkan segelintir daripada mereka...terlalu perit untuk membuat keputusan ini...

~menangislah jika ia mampu membuatkan kita terus kuat~

kepada adik-adik junior kolej za'ba yang abg sangat-sangat sayang...plizz keep strong, tak kira di mana sekali pun adik-adik berada, adik-adik tetap sebahagian daripada kami, dulu, kini dan selamanya....buktikan kepada semua bahawa adik-adik insan yang kuat dan tabah...seperti abg selalu kata adik-adik merupakan insan yang terpilih...teruslah menyerlah....biarlah kali ini kita jatuh, kita tersungkur, tetapi jangan pernah biarkan diri kita untuk terus tersungkur...bangkit dan teruslah bangkit wahai adik-adikku....

bersama adik-adik semua membuatkan abg merasakan sangat di hargai...tambahan pula dengan post-post dan video-video di group MOZA...sangat menyentuh hati ini....serius yang abg sayang sangat-sangat dekat adik-adik semua...terlalu berat untuk menghadapi semua ini...semoga semua kenangan yang pernah kita bina akan kekal abadi hingga ke akhir hayat...sekali adik-adik hadir dalam hati kami, selamanya kekal di hati kami...love u all somuch...i will miss u all.....inilah perpisahan termanis yang pernah abg rasai....wassalam....









Monday, 16 September 2013

indahnya bila ada mereka...

assalamualaikum wbt...

alhamdulillah masih berkesempatan menulis di sini....dah lame blog ini terus menyepi.....baru-baru ini baru sahaja berlangsung minggu orientasi kolej za'ba....such a nice memories together....dah lame zaff x pegang group utk program sbb asyik handle kat depan je...tapi kali ini zaff dapat kumpulan.....yahoo...

~kumpulan zaff~

program kali ini juga sgt berbeza buat zaff dan zaff cuba utk terus kuat sepanjang program ini berlangsung... pada 4 september, iaitu semasa program merupakan bufday arwah mak zaff...zaff cuba utk kuat sepanjang aktiviti tetapi hati ini tidak mampu terus menipu...tatkala muiz memanggil zaff ke pentas, zaff dah mula menggeletar..muiz mengajak adik2 peserta untuk sedekahkan al-fatihah utk arwah mak...turun sahaja dari pentas, airmata ini terus berderai...lan memeluk zaff dan syukor terus memujuk...terharu pabila lan mengelap airmata zaff...zaff menangis sepuasnya ketika itu...terima kasih kerana sudi hadir di dalam diri ini...pada masa itu juga ramai fasi yang terdiam dan ada peserta yang menitiskan airmata.....

~lan dan zaff~

zaff bersyukur kerana terlalu banyak insan yang hadir dalam diri zaff yang buat zaff terus kuat...zaff sentiasa menjadikan syukor sebagai penguat semangat zaff...pada zaff dia begitu tabah...walaupun dia sudah kehilangan mak dan ayah tapi dia terus kuat dan tabah menghadapi dugaan darinya...zaff bayak berkongsi kesedihan dengan syukor...syukor ni dah macam adik zaff sendiri...zaff juga dah start rapat dengan syukor sejak minggu orientasi kolej semester lepas....thanz syukor sbb baik sgt dengan abg zaff...

~syukor dan zaff~

semasa program ini juga, adik2 junior sangat baik dengan zaff...zaff terharu bila hairul cakap yang dia turut menitiskan airmata pabila berbicara tentang mak dan ayah....pada zaff yang hairul ni boleh pergi jauh walaupun dia agak pemalu macam syukor...alhamdulillah kerana Allah hadirkan banyak insan yang istimewa dalam hidup zaff... thanz juga to my beloved ibu/ami yang sentiasa menjadi peneman zaff utk menangis dan babah yang sentiasa support zaff...thanz a lot ibu dan babah....kepada kak nurul dan fifi, tQ sbb masih bersama zaff...insan yang selalu menjadi peneman zaff..sedih sbb kak ila dan kak lala dah x de semester ni...really miss them...to asma, my partner, tQ sbb sudi melayan kerenah zaff yang nakal ni...tQ so much....kepada atiey, maff sbb selalu buat awak terasa...maaf sangat2 ye awak.. .dan kepada my bestfrenz nizam, tQ kerana sudi bersama di dalam keluarga selamanya bersama...thanz a lot....

~hairul dan zaff~

~zaff dan ibu~
~my beloved ami n babah~

~nizam , my bestfrenz...program kali ni bestfrenz sorg lagi, fauzi tiada..biasanya kami tiga serangkai..~

alhamdulillah juga kerana terlalu banyak insan yang bantu zaff untuk terus kuat...zaff masih ade family, zaff ade kwan2 sklh lame, adik2 asrama, geng 9 warriors, geng prestiges, keluarga semangat zaman, keluarga selamanya bersama dan semua kawan2 zaff...kpd lan dan maziah, jangan lupa yang anda berdua dah macam keluarga selamanya bersama tau...dah macam adik beradik zaff...kepada azmir yang jauh di korea, abg sangat rindu nak hack fb azmir...really miss u....kepada semua insan yang pernah mengenali diri ini tQ so much atas segalanya...kepada adik2 junior kolej za'ba, percayalah bahawa persahabatan itu merupakan satu perkara yang sangat indah dan tiada gantinya....warnailah hidup adik2 dengan pengalaman yang indah...take good care of urself...sayang kalian semua....wassalam...

~hari terakhir program~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...