Followers

Tuesday, 18 December 2012

hargai nikmat NYA.....

assalamualaikum wbt....

start petang semalam semua dah kecoh sebab bermulanya petang semalam air telah mula tiada dan bermula daripada blog lelaki.....kat sini dah le lebih daripada 800 orang penghuni, so kene berebut lah kami.....

so zaff dan roomate zaff, husin plan utk bangun pukul 6 pagi dan mandi di tandas dewan sebab ada air kat situ.....so di awal pagi tadi kami pun berjalan lah ke sana....tiba-tiba zaff teringat kembali kenangan semasa di asrama dulu....kalu kat asrama dulu kalau tiada air, pukul 5.30 pagi dah bangun dan mandi di tandas sekolah....berbaju dan bertuala je kami...huhuhu...

yang best nya sebab memang bising lah tandas waktu tu...bukan apa bising pun sebab terjerit kerana air yang terlalu sejuk....yang kelakarnya sebab tandas sekolah agak jauh dari asrama so perjalanan yang jauh itu membuatkan kami menggigil...dan perjalanan yang melintasi blog perempuan menyebabkan kami berlari bila ditegur...huhuhu...mereka yang bangun lambat memang kesian lah....huhuhu...

bila terkenang kembali x dapat di nafikan zaman sekolah dan zaman di universiti banyak bezanya.... persahabatan pun berbeza....erm...such a nice time.....

berbalik kepada cerita zaff kat sini....alhamdulillah tgh hari tadi pihak JBA dah anta air tapi airnya kurang bersih....sebentar tadi pun ada rumah yang sudah menerima bekalan air....

alhamdulillah syukur....kadang kala bila Allah kurniakan kita sesuatu nikmat itu kita mudah lupa dan bila ianya sudah tiada baru kita sedari betapa besarnya nikmat yang Allah swt kurniakan kepada kita..... subahanaAllah.....


 ~suasana ambil air...~

~nampak sangat kan yang pagi tadi ramai pelajar perempuan x mandi...huhuhu~

sekian...wassalam....=)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...