Followers

Wednesday, 29 June 2011

sekadar hiburan....?????

Assalamualaikum wbt,…..

Alhamdulillah kerana masih di beri peluang oleh yg Maha Esa utk ak berkongsi cerite di sini lagi…..


Ade org kte yg lagu ni sekadar hiburan semata2…adakah anda stuju dgn statement tu…..????
 Pada ak sesebuah lagu 2 kadang2 membawa jutaan makne yg tersirat…kdg2 kite gunekan lgu untuk meluahkan perasaan kt kpd seseorg n kdg2 ble mendengar lgu dapat membuat kt trase tenang….
~ak mmg ske karoke~

Ak ni mmg jenis org yg sgt ske dgr lgu…x kire lah lgu pe2 pun…slagi lagu tu sedap di dgr,psti ak lyn je…tapi  biasenye seseorg penulis lgu ni menulis sesuatu yg keluar dari lubuk hatinye…sebab 2 kdg2 ble kt dgr lgu,hati kt akan tersentuh n kdg2 hgga dpt menitiskan airmata….

Ak pun slalu mcm tu…bile sesebuah lagu tu ade maksud yg tersirat,ak pasti akan menitiskan airmata…itulah yg di name kn sbg penghayatan….hdup ak pun slalu di sinari dgn byk lgu…bile ak dgr je sesebuah lgu tu,pasti je ade kaitan dgn kngn2 yg aka pernah lalui…sbgai cth lgu saat terakhir…lgu ni akan kedengaran tiap kali anda buka blog saya,,…huhuhu..=)

Lgu ni first time ak dgr mse last year…mse 2 ade prjmpaan dgn junior2 ak di luar suaru….mase ak tgh menyampaikn amanat terakhir kat mereka,tbe2 ajiq(antre junior yg  pling rapat dgn ak) pasang lgu ni…lgu ini ade kaitan dgn perpisahan…setiap kali je ak dgr lgu ni mst ase cdih sgt….klu dgr lgu ni mst teringat kngn dgn rakan2 n junior2 mse kat asrama dlu….best bangat….


Selain tu lagu bingkian rndu nyanyian far east n teman sejati nyanyian brothers…..lagu ni amat bermakne bagi seseorg yg amat memahami erti persahabatn n menghargai persahabatn yg di jalinkan,…seprti ak slalu kte,pade ak persahabatan itu amat penting n ak rse hdup itu pasti akan kosong tnpa insan yg bergelar sahabat….

Em,,,,dgn mendengar lgu2 ni lah ak dpt mengimbas segala kngn silam ak trutame mse kat asrama dlu…kdg2 slalu tersenyum sendirian,…itulah lagu….memang membawa byk makne yg kdg2 kt sendiri tidak faham….di sini sy sisipkn beberapa lgu yg pada sy membawa sejuta erti yg begitu indah,…hayatilah lirik2 nye….

SAAT TERAKHIR ST-12
tak pernah terpikir olehku
tak sedikit pun ku bayangkan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
begitu sulit ku bayangkan
begitu sakit ku rasakan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

* di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

** ini lah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih

satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup

satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
di nantiku

BINGKISAN RINDU- FAR EAST

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Sudah bertahun lama
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa

Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu

Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita

Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian

Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu

Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapan ku kau kan bahagia selalu

Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu


TEMAN SEJATI –BROTHERS…

Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu

Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita


Kepada semua rakan2 ku,hayatilah lirik2 lagu ni…. Ianya khas buat kalian….pershabatan itu sesuatu yg indah…janganlah kita calarkannye dengan pergaduhan…..hargailah sahabat anda…..sayang semua….maaf jka sepanjang kita bersahabat ak pernah berbuat salah pada kalian….

Sekian buat saat ini…..wassalam…..=)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...