Followers

Friday, 1 July 2011

THANZ KORANG.....!!!!!!

Assalamualaikum wbt…..=)

Alhamdulillah sbb dapat lg menulis disini….thanz korg….aik nape tibe2 kte gitu…???pada ak zaman persekolahan adalah zaman yg paling best dlm hdup ak….arini ak nak cite tntg sepuluh orang dak ostel aspura smk alor akar yg telah mewarnai hdup ak di ostel pade tahun 2010…spaye mereke x terase so ak mule dry g pling tua hgga yg pling mude….=)

1)      Hakimee
Ni merupakan satu2 nye kawan lelaki form6 ak yg duk kat ostel…die lah satu2 nye yg menemani ak stdy…thanz a lot yek  kimi….trlalu byk kngn manis n pahit antre ak n kimi…antre nye,ade satu kali ni ak n kimi on de way ke cherating naik moto..tbe2 tyar moto pancit…cuak gile kami…mmg mencabar hbis le….=)…naik moto dlm hujan n mcm2 lgi…mmg terbaik le….kalau nak tau kn,hobi ktorg ni karoke…klau jmpe x karoke msti x sah….huhuhu…

~kimi n ak~

2)      Hadzrol..
Hadzol ni ak knal die since ak form 3 lagi….mse 2 die form1….sjak 2 ktorg jdi kacip smpai le skrg…ble ak de mslh,die slalu sgt tolong…die mmg seorg kwn yg baik le….ak jd gile2 kat ostel pun sbb kdg2 ikut pale die le…kih3…thanz hadz sbb wat thun 2010 ak bez bangat….
 ~hadz n ak~

3)      Uda
Seterusnya namenye amirul asyraf b abu talib tp pggl uda….die mmg kacip gile2 dgn ak…ak slalu nganjing die pendek…kih3…die ni mmg kuat cari psal dgn ak….tp ble dgn die ak msti x jd nak marah bile tgk mke kesian die…kih2…jgn mara uda….ktorg ni mmg kuat bercerite…pernah satu kali 2 smpai dkt 3 4 pagi bru tdo coz beborak dgn uda ni…kami mmg mcm 2..mmg pantang berjmpe,msti ade je cerite nye….skrg ni die msk f6 kat a.akar,smoge berjaye uda….thanz sbb slalu nasihat kat abg zaff yek uda….=)
 ~uda budak yg selok pndg kamera tu...hihihi..~

4)      Zulhilmi
Zulh ni baik sangat budaknye…alim gitu…kdg2 segan gak ak dgn zulh ni…maklum le,ak ni loklak sket…kih3….die ni slalu sgt bagi nasihat kat ak klu ak de mslh….klau bab2 agame ni,mst ak tnye kat die….die ni jgak jnis org yg mmg mengambil berat…penyayang gitu…baik sgt2 lah senang kate….die slalu wat ak epy….thanz sgt2 zulhilmi…..=)
 ~ak n zulhilmi~

5)      Apih
Name org sterusnye amirul hafidzuddin tapi pnggl apih….die ni tggi gile...huhuhu...die ni ketua bilik ak last year…skrg ni baru form4….ak start kacip dgn die last year lah…sblm ni x baik sgt…huhuhu…die slalu gak berkongsi suke n duke dgn ak…so sronok le jgk dgr mslh org n sronok dpt membantu…die ni mmg jnis org yg sgt bertggjwb….die dlu agak pendiam gak..tp skrg dah mkin aktif trutame dlm kepimpinan…i’m proud of u apiz….keep it up…abg zaff sntsa doakn apih….=)
 ~apih n ak~

6)      Ajiq
Name sbnrnye muhd nur haziq…ak pggl die ajiq…ak mmg kacip dgn die since die form1 lgi…mklum le same2 duk ostel gitu…klau ak de mslh,ak ske bercerite dgn die sbb die mmg seorg pendengar yg baik…die pun slalu berkongsi mslh dgn ak…so ak dgr je n ak cbe bntu pe yg ak bleh…yg ak respect tntg ajiq ni,mse kat ostel die jarang sgt x g surau…baik sgt budaknye wlau pun agak gile2…huhuhu…Alhamdulillah kptsn pmr die last year 8A…die mmg layak dapat sbb die ni rajin sgt….thanz ajiq sbb dah warnai hidup abg zaff,…
 ~ajiq yg baju cokelat 2~

7)      Bonzer
Namenye wan azhafiz…tp pggl bonzer…die ni chubby gitu…kih3..die ni kacip dgn ak since form 1 jgak..klu dah borak dgn die pn mmg payah berhenti…pernah skali ak n die x tdo dari mlm smpai lah ke sahur sbb berborak…kih3…baru2 ni kaki die cedera wktu silat…kurus bangat badan die sbb lame sgt msk hospital…alhamdulillah sbb sempat le 3 kali ak melawat die….smoge cpt sembuh…thanz atas segalenye….=)

8)      Arie
Name budak kecik ni muhd hazri b abdul aziz tp pggl arie…name mnje gitu…die ni  adek angkat ak…so byk le jgk kngn manis ak dgn die…die slalu ade dgn ak ketika ak sng n susah…die slalu gak wat ak epy….katil ak dgn katil die selang satu katil je mse kat asrama dlu…2 yg kacip 2…huhuhu…die ni mnje sket budak nye…macam dak kecik gitu….comel gitu…Alhamdulillah sbb still contact ag…thanz arie sbb dah wat hdup abg zaff epy sgt,,….=)
 ~arie n ak~

9)      Eba
Namenye azrul iqbal,form1 last year…die pndah a.akr dlm bln 2 gitu kot…ak ingt lagi mse first time die tgk ak die cuak je…mse 2 wktu kokurikulum,form 6 koko hbis awl…so ak n kimi pusing2 sklh pakai bju bese je…die ingtkn ak dgn kimi ni gangster…kih3…die nie mnje budaknye…slalu sgt sakit…so ak slalu le jage die…mklum le ak ni senior yg penyayang..kih3..byk gak kngn dgn die ni…slalu berkongsi cerite gitu…sronok dpt knal dgn eba…thanz a lot eba sbb slalu wat abg zaff epy….
 ~ak n eba~

10)   Kirin
Name dak ni ahmad fakhrusy syakirin…mse mle2 knal,ak trus ckap pelik gak name dak ni…huhuhu…dlm byk2 dak form1 last year yg ak knal first skali kirin le….lgi pn katil die sblh ak…tu yg jadi kacip tu…sblum tdo slalu borak2 gitu…2 yg jadi mkin kacip tu…die ni plak adik angkat apih…kirin ni kdg2 blur gak..tp ak layan je….pe2 pn thanz a lot kirin atas segalenye….
~kirin n ak~ 

Thanz a lot kat semua sbb dah byk warnai hdup ak pada thun 2010 n korg akan sntsa di dlm ati wat slemenye….x lpe gak kpd dak ostel yg lain asyer,iffie,syamil,muhaimin,yuslan,ammar,haziq,afiq aiman,zarul,aiman f2,salihin,syafiq,afiq,iemi,aiman f3,syimir,syafiq f3,sobri,aizat,izzat,jeff,rafli,arif,aiman f5,amir,daus,afiq,afiq artis,jemi,nordin,apih n x lpe dak2 khas….

Kepada smua warga asrama smk alor akar 2010, thanz a lot…smoge ikatan yg terjalin kekal wat slamenye….amin....

wassalam.....=)

4 comments:

  1. cdey la abg zhafran ingt kenangn lme,mcm2 da kte wt brsame,abg zhafran mmg byk mmbntu sy dan yg laen,spatotnye kteowg yg ptot brterima ksih kt abg zhafran,thanz abg zhafran,2010 will be my bez year,thanz a lot for everything,u have done well,may Allah bless u mu can acheive u goal n success in ur life,THANKZ ABG ZHAFRAN.....

    ReplyDelete
  2. thanz jugak bonzer...waa...cdih nye bace ayat bonzer....nk ngis ase.....moge bonzer pun berjye jge....amin.....=,)

    ReplyDelete
  3. kn bez lau bley ulng mse yg da b'lalu,,
    xde r jd susa cm thn nie!!!
    i'll miss last year until the end of this journey!!

    ReplyDelete
  4. erm...klau bleh a.zaff pn nk ulang smua ni...tp ape kan daye,...kt x mmpu ulangi smua ni....tp insyALLAh akn lbih byk lagi kngn mnis akan menemui kite kelak.....jgn rsau apiz....tp segale kngn yg tercipta thun lepas akan tetap jadi kngn pling indah dlm hdup a.zaff...thanz a lot apiz....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...