Followers

Tuesday, 6 September 2011

terpakse tinggalkan......=,(

assalamualaikum w.b.t......


alhamdulillah msih di beri kesempatan oleh Ilahi utk menulis di sini....2004-2010....7 thun merupakn mse yg agak lme untuk mengukir kan kenangan...tetapi smuanye terletak pade kt samade utk menjadikn kngn2 itu indah atau sebalik nye...arini nak bercerite tntg sesuatu yg ak rase sgt payah utk lepas kan...selame 7 tahun ak bersekolah di smk alor akar n sempat 4 tahun duduk di asrama smk alor akar...pada ak zaman sekolah ni best sgt n cume sekali je dpat tempuhi....esok ak da nk mendaftar msk U...rase mcm x percye je ak....begitu cepat kan mase berlalu...lepas ni InsyaALLAH 4 thun pula ak di UPSI....so skrg nak cerite sket tntg khdpn ak as a pelajar dulu.....


ini merupakan tapak perhimpunan n merangkap tempat kami dak ostel baring pade wktu mlm...klau boring2 n terlalu penat stady,msti ktorg landing kat ats stage ni....baring2 n tengok bntg n bln...sronok sgt2....


ni pula tempat ambk wuduk kat srau sklh...kami dak ostel solat kat sni le....klau da nk msk wktu msti bertenggek kat sni...main simbah2 air...sronok tau,,,lps 2,solat berjemaah di srau....indah sgt.....


ni plak bulatn palma...pndgn sekolah dr pntu pgar...wlau pun sklh ni kecik,tp sklh ni bez tau....rugi klau x msk...konfim pnye....=)



tempat letak kereta guru....


1 MALAYSIA...antre lanskap yg cntk di sklh n menjadi tmpt tumpuan utk org tgkp gmbr...last year bru siap lanskap ni...so baru lagi le.....

SMK ALOR AKAR


ni le blk stady kami....ni kelas yg di gunakan oleh pelajar asrama utk stdy...bese le tu dak ostel,wktu prep mmg kuat main...sape yg duk ostel msti fham...tapi result tetap gempak....huhuhu..


ni lah kediamn kami...besar kan...tempat yg byk terukir kngn yg indah2 pd dri ak....mcm2 kngn kat sni....


ruang lega kat bawah tu tempat kami beratur pagi2 sebelum gi sklh.....bace doa dulu...^_^

ni pondok depan ostel...besenye kami lepak kat depan ni sebelum gi makan...msti tggu kwn2 dlu...gi mkn rmai2 bru conok....=)

sempat tgkap sket je gmbr....so tu lah antre suasane2 indah ak kat smk alor akar,....bez sgt tau smpai ak rse susah sgt nak tgglkan smkaa ni...itu lah kehidupan,so hargailah kehidupan yg indah yg ALLAH kurniakan kat kt....tetapi kt kene kejar cite2 dlu spaye dpt mewujudkan kehidupan yg lebih indah kelak...so sekarang ak akan pergi mengejar cite2 ak kat UPSI dlu utk menjadi seorg kaunselor yg berjye spaye ak dpt membntu smk alor akar kelak...doakn kejayaan bersme k...

SO MASE DTG SEMALAM,SEMPAT TGKAP GMBR BERSAME RAKAN2 N MY JUNIORS....SYG KORG SMUA SELAMENYE.....

with my adik angkat...namenye arie....



with my f2 juniors




with my f2 juniors....

dak ni yg tarik pale ak..ak x rele...huhuhu....namenye zaid...mcam nme abah ak.....=)

erm,biaselah kami...klau dah berjmpe msti nak bergmbr n macam2 lah posing nye....harp2 smua ni dapat di ulang lagi tapi maselah penentunye.....kpd smua,thanz sebab sudi berkwn dgn sy....kpd junior2 abg zaff, jgn nkal2 n jgn kuat sgt main tau,,...fokus kat study dulu k....jgn tggl solat n hormat lah kat senior2 yek...jgn lupe segale kngn yg kite pernah cipta bersame...jadikanlah kngn ini kenangan pling indah dlm dri adik2 smua.....abg zaff syg korg smua...smoge kt smua berjye di dunia dan akhirat...doakan kjyaan bersme...to abg hasra,thanz sebab byk support sy n bagi byk sy nasihat utk sy hadapi smua ni...ak ade ngadu kat abg hasra yg ak rse sdih...pastu di send mcg ni kat ak..'klau syg,kene le tgglkn...pengorbanan utk kebahagiaan...zhaf rse derite sbb zaff syg mereka..klau x syg,zaff peduli ape...lantak la kan...sbb syg la sedih tu wujud..jd bhgia lah dgn perasaan zaff skrg......thanz a lot...love u all 4ever....sebelum akhiri nukilan utk arini ni,sy tggl kn anda smu dgn lirik lagu yg amat bermkne pade sy...hayatilah ye.....

 I’ll Always Remember You

I always knew this day would come
We’d be standing one by one
With our future in our hands
So many dreams so many plans
Always knew after all these years
There’d be laughter there’d be tears
But never thought that I’d walk away
with so much join but so much pain
And it’s so hard to say goodbye
But yesterdays gone we gotta keep moving on
I’m so thankful for the moments so glad I got to know ya
The times that we had I’ll keep like a photograph
And hold you in my heart forever
I’ll always remember you

Another chapter in the book cant go back but you can look
And there we are on every page
Memories I’ll always save
Up ahead on the open doors
Who knows what were heading towards?
I wish you love I wish you luck
For you the world just opens up
But it’s so hard to say goodbye
Yesterdays gone we gotta keep moving on
I’m so thankful for the moments so glad I got to know ya
The times that we had I’ll keep like a photograph
And hold you in my heart forever
I’ll always remember you
Everyday that we had all the good all the bad
I’ll keep them here inside
All the times we shared every place everywhere
You touched my life
Yeah one day we’ll look back we’ll smile and we’ll laugh
But right now we just cry
Cause it’s so hard to say goodbye
Yesterdays gone we gotta keep moving on
I’m so thankful for the moments so glad I got to know ya
The times that we had I’ll keep like a photograph
And hold you in my heart forever
I’ll always remember you
I’ll always remember you
I’ll always remember you


smoge ikatan yg terjalin kekal selamenye.....amin....wassalam....

1 comment:

  1. like3 !! =D
    susah sangat na lpaskan sesuatu yg sangat kita sayang kan .. tp kita kena lapas kan juga kalau utk kebaikan .. btol ta ? hee .. btw ,, sdh baca ... may the ukhuwah last 4ever .. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...