Followers

Sunday, 24 July 2011

x sangke aku.....^_^



Assalamualaikum w.b.t……

Alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk menulis di sini…..em,anda semua pernah x buat persembahan kat atas pentas???kadang ble teringat semula kenangan2 tu trase nak tergelak pulak….=)…so arini nak cerite sket….seingat2 ak,ak pernah wat persembahan  kat atas pentas sejak dari darjah lima lagi hinggalah ke upper six….



Mse darjah 5 ak pernah berlakon kat atas pentas,,..mse tu ak melakonkan watak JWW BIRCH semperna hari merdeka…kmpln ak menang no 1 mse tu…terbaik la kami…x sangke rse…mse 2 ak watak utama la jugak….menang hamper besar lagi….

Yg ke 2 waktu ak form 1…ak n beberape org kawan berlakon untuk persembahan hari anugerah….mase tu berlakon cerite yg bertajuk ‘baju emas sang maharaja’ dibawah pimpinan ckg shireen….bez jugak…sejak dari tu mula berani naik pentas…

Yg seterusnye mse ak form 3…ni mmg x di sengajekan…mse ni ak nyanyi semperna pesaraan ckg…ak nyanyi dgn sorg dak pempuan ni…tapi x ingat name die ape…tp org pggl die ‘aca’…klu x slap nyanyi lagu ‘my heart’…..hahaha…klu ingat smule pasti nak gelak….famous jap ak di sebabkan hal ini….huhuhu….

Slain 2 mse ak f5 semperne dinner ostel….conok sngt….kite org cite  tntg kisah duk ostel…mse ni ak berlakon dgn sapik,syahmi,pudin,zulhilmi,apiz,bonzer,syimir,bong f1,syafiq,sobri…..conok sangt mase tu….mmg gempak gile kot…pengetua pun gelak sakan tengok persembahan kami mse tu….mse ari merdeka pun kami buat persembahn….gempak gitu semperna ambang merdeka….=)

Mse ak lower 6 bese2  je…mse ni ak duet dgn sue nyanyi lagu ‘cinta antara kita’…kebetulan mse tu ktorg pkai bju same wane….jadi gossip jap ktorg….huhuhu…tp ktorg tetap besfren….mse dinner upper 6 plak skali lagi ak duet dgn sue….kali ni plak nyanyi lagu ‘kau ilhamku’…mse ni sedih sangat kot…terase cdih sangat…maklum la tahun terakhir kat sekolah….feel abis nyanyi kot….kihkihkih..

Yang ni pulak ak x leh lpe smpai bile2….persembahan semperna hari guru smk alor akar 2010…ak n geng2 form6 yg duk ostel wat persembahan….kami menari lagu p.ramlee….memang gempak gile lah…ak pun x sangke ak leh wat….memang penonton sorak sakan mse tu…ak plak bawak watak p.ramlee utk lagu madu 3….ckg2 pun x caye ak leh wat gitu…smpai skrg ak x leh lupe….mle2 nak msk kn video tu kat sni tapi x bleh plak…ade error sket…lain kali la kot…

PELAKON-PELAKON HANDALAN...





Macam tu lah kehidupan…terlalu banyak kenangan yang tak boleh kite lupe….mungkin kadang2 tu memalukan bile di pikirkan semule tapi sebenarnye perkara nilah yg bleh wat kite kadang2 tergelak sorang….so hargailah segale perkara yg kita pernah buat…so enjoy  urself k….=)…2 saje buat mase ni….wassalam…..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...